Estetska medicina

Estetska medicina – Anti Aging program

Danas, estetska medicina predstavlja novu vrstu medicine i nov način razmišljanja. Estetska medicina je medicina orijentisana na podmlađivanje, prevenciju i održavanje, i ona ide puno dalje od korekcija i tretiranja nepravilnosti lica i tela. Estetski tretmani daju zaista evidentnu kozmetičku promenu koja uveliko utiče na sve aspekte života i ljude čini zadovoljnijim i srećnijim. Kao interdisciplinarna nauka, estetskom medicinom mogu da se bave isključivo doktori medicine i doktori stomatologije, koji su obučeni i sertifikovani za izvođenje datih procedura u svojim ordinacijama. U okviru estetska medicina spada veliki broj procedura; Neke od njih su Hijaluronski fileri (koji nam omogućavaju nadoknadu volumena usana, konturisanje usana, ublažavanje bora lica, podizanje tonusa lica..), Botox ovi Sad– botullinum toxin (pomoću kog brišemo bore gornje trećine lica, bore mrštilice, bore čela, oko očiju…. ), Mezoterapija lica i tela, Lipoliza, Anticelulit tretman, Hemijski pilinzi (površinski i srednje duboki), Revitalizacija kose.

estetska medicina Novi Sad

hijaluronski fileri Novi Sad

Estetska medicina –Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni glikozaminoglikan, osnovni sastojak ljudskog tela (nalazi se u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu, staklastom telu itd.). Hijaluronska kiselina je suštinski i sastavni deo strukture kože dajući joj hidrataciju, gipkost i tonus. Ima sposobnost da vezuje vodu i zadrži je u dubokim slojevima. Prema tome, uloga hijaluronske kiseline od suštinskog je značaja za održavanje 70% vode u mladoj koži! Za šta se koristi hijaluronska kiselina? Sa godinama, koža lica i vrata gubi na elastičnosti, postaje tanka i suva, stvaraju se bore, opušta se, a usne se tanje. Ipak, taj proces je moguće sprečiti i ublažiti uz pomoć hijalurona. Tretman hijaluronom je idealna anti-aging procedura jer na prirodan i potpuno siguran način eliminiše bore, konturiše lice i podmlađuje vrat. Pored toga što se hijaluronskim filerima određeni nedostaci kože mogu sanirati za samo nekoliko minuta, njima se podstiče i razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronske kiseline u koži, što dodatno poboljšava izgled kože. Ujedno to znači i da efekat svakog narednog tretmana hijaluronskim filerima traje duže i daje sve vidljivije rezultate. Tretman hijaluronskom kiselinom. Obnavljanjem hijalurona dugoročno se obnavlja normalna količina vode u tkivu, što posle aplikacije čini kožu hidriranom, elastičnom i čvrstom, čime koža dobija volumen, a lice ima mladalačku svežinu. Postoji nekoliko tipova hijaluronske kiseline koje se primenjuju u estetskim tretmanima. Dijapazon kozmetičkih problema koji rešava hijaluronska kiselina su:uvećavanje usana; isticanje ivice usana; promena oblika usana; popunjavanje nazo-labijalnih i marionetskih bora; povećavanje i oblikovanje jagodica i obraza smanjivanje bora na vratu; smanjivanje bora oko očiju; regeneracija koža šaka; zatezanje vilične linije; zatezanje podbratka; popunjavanje ožiljaka od akni; menjanje oblika brade i vilice; Trajanje hijaluronskog filera je od 3-12 meseci.

Botox

Botulinum toksin predstavlja toksin koji proizvodi bakterija Clostridium Botulinum. Ova bakterija se pod normalnim uslovima nalazi u prašini i zemlji u vidu spora. Bakterija se takođe može naći u crevnim traktovima sisara i riba, kao i organima rakova i drugih školjki. Botulinum toksin koji je predvidjen za upotrebu u estetskoj medicini predstavlja prečišćeni protein koji je POTPUNO siguran za ljudsku upotrebi, ispitan i registrovan. Botulinum toksin se primenjuje razređivanjem praha u fiziološkom rastvoru i injektiranjem direktno u neuromuskularno tkivo, odnosno u mišić. Potrebno je da 24-72 sata da botulinum toksin stupi na snagu. U vrlo retkim okolnostima, može se desiti i do 5 dana da se puni efekat botulinum toksina. Botulinum toksin se ne sme koristiti kod trudnica ili dojilja, ili kod ljudi koji su prethodno alergijsku reakciju na lek ili neki od njegovih sastojaka. Botulinum toksin se može injektirati u malim koncentracijama i deluje sprečavajući signale iz nervnih ćelija da dodju do mišića, pa ih paralizuje. Injektirani botulinum toksin sprečava oslobađanje acetilholina, sprečavajući kontrakciju mišićnih ćelija. Botulinum toksin uzrokuje smanjenje abnormalne kontrakcije mišića, što omogućava mišićima da postanu manje kruti i time se pacijenti oslobadjaju bora. Botox koristimo: za brisanje bora mrštilica; oko očiju; bore čela… Efekat botoksa počinje da se primećuje već nakon 3 do 5 dana, dok se pun efekat vidi posle 10 do 14 dana. Rezultati botoksa traju od 4 do 6 meseci (što zavisi od tipa kože, starosti i zdravstvenog stanja pacijenta). Tretman se može ponavljati na svakih 6 meseci neograničeno puta, a svaki naredni put efekat je duži.

botox Novi Sad
mezoterapija lica Novi Sad

Mezoterapija lica

Procedura se satoji od unošenja koktela putem tankih iglica u adekvatan sloj kože i potkožnog tkiva. Mezoterapija je individualna i zavisi od stanja kože. Kokteli se sastoje od hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, antioksidativnih sredstava…Postoji nekoliko tehnika aplikacije mezoterapijskih koktela. Svaka tehnika karakteristična je prema dubini na kojoj se aplikacija vrši. Izbor tehnike je važan jer se tako postiže adekvatan rezultat. Na prethodno dezinfikovanu kožu vrše se površinski ili duboki ubodi iglicama. Tretman traje oko 15 do 30 minuta. Tretman nije bolan ali oseca se blago peckanje .U tom slučaju je moguće koristiti lokalni anestetik u vidu kreme da bi tretman protekao što prijatnije.Koža nakon tretmana je je blago crvena što prolazi za oko pola sata. Šta se postiže mezo terapijom: podmlađuje se, zateže i hidrira koža; povećava se elastičnost i čvrstina kože; smanjuju se proširene pore i uklanjaju fine tanke bore na licu; uklanjaju se masne naslage i cellulit; stimulše se rast kose ; smanjuje seboreja; revitalizuje oslabljena i oštećena kosa. Potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od po 7 do 14 dana. Već nakon nekoliko tretmana vide se značajni rezultati. Efekat nakon mezoterapije je vidljiv kod svih pacijenata od 70 % do 90% u zavisnosti od individualnog problema,stanja kože i organizma. Mezoterapija tela– Lipoliza Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koji se upornim vežbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. U najvećem broju slučajeva metoda se primanjuje na butinama, stomaku, bokovma, zadnjici i podbradku.Supstance koje se koriste za tretman lipolize su 5% Phosphatydil cholin i Dezoksipholat, enzimi koji se već duži niz godina koriste venskim putem kod podsticanja jetre na čišćenje krvi od masnoća, kao i kod prevencije masne embolije.Tretman lipolize se sastoji iz aplikacije lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije. Postupak same aplikacije lipolitika je bezbolan. Tretman lipolize traje 20 do 30minuta i omogućava vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon intervencije. Jedna regija se tretira sa 3 do 4 tretmana do postizanja željenog efekta. Proces razgradnje masnih ćelija je spor a lipolitik deluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva na telu pacijenta nekada je dovoljan i samo jedan tretman. Mezoterapija tela – Anticelulit tretman. Celulit je sloj masnih naslaga koje se nalaze ispod kože. To ne bi bilo tako strašno da je on nevidljiv. Problem je u tome što su ove masne naslage nepravilno raspoređene ispod kože i što se celulit ispoljava u vidu kvržica koje nimalo lepo ne izgledaju. Najčešće ih upoređuju sa izgledom pomorandžine kore.

Mezoterapija

Celulit ima 4 stadijuma koji se razlikuju po tome koliko je celulit izražen i vidljiv: Prvi stadijum je onaj u kojem celulit nije vidljiv golim okom, niti kada se koža uštine između prstiju Drugi stadijum je isto kada celulit nije vidljiv golim okom, ali se kvržice javljaju kada se koža uštine prstima Treći stadijum je onaj kada celulit nije vidljiv dok stojite, ali jeste kada sednete ili legnete i stvorite pritisak na određeni deo tela zahvaćen celulitom Četvrti stadijum u kojem se celulit vidi golim okom, bez ikakvog fizičkog uticaja na njega. Anticelulit mezoterapija je jedina medicinska metoda koja može trajno eliminisati celulit. Anticelulit tretman je metoda kojom se uklanja celulit lokalizovane na bokovima, nogama, zadnjici itd. Ubacivanjem mezoterapijskih koktela za uklanjanje celulita postižu se odlični efekti gubitka celulita. Potrebno je uraditi nekoliko tretmana u razmaku od nedelju dana . Svaki tretman traje oko 20 min. Mezoterapija kose Ubrizgavanjem lekovitih koktela se ubrzava cirkulacija i vraća vitalnost folikula dlake. Aktivne supstance ovih preparata jačaju i obnavljaju koren dlake, usporavaju i zaustavljaju opadanje kose. U slučaju da na mestu uboda ne postoje dlake, mezoterapijom je moguće pospešiti ponovan rast dlake. Potrebno je ponoviti nekoliko tretmana, u zavisnosti od stanja kose i vlasišta.

mezoterapija Novi Sad